Frueko na “Fruit Attraction” sajmu u Madridu

Kompanija “Frueko” je dobila priliku, da uz još 10 proizvođača iz Srbije, sa velikim uspehom učestvuje i predstavi svoje proizvode i tehnologiju proizvodnje voća posetiocima i organizatorima Fruit Attraction sajma, održanog od 04. do 06. oktobra 2022. godine u Madridu.

O događaju

Sa procenjenim brojem od 1.800 kompanija koje su dale svoje učešće i sa oko 70.000 profesionalaca iz 55 zemalja, Fruit Attraction je Madrid učinio svetskom prestonicom hortikulturnog sektora, tehnologije i inovacija u proizvodnji voća

Fruit Attraction se svake godine konsoliduje kao jedna od najefikasnijih komercijalnih platformi za voće i povrće širom sveta. 

Južna Evropa postepeno postaje osnovno središte za međunarodni marketing svežih proizvoda a Fruit Attraction postaje značajna platforma i komercijalno mesto okupljanja za celokupnu međunarodnu zajednicu voća i povrća. 

Okupljena su dva glavna sektora, oblast svežih proizvoda i oblast pomoćne industrije. Događaj je namenjen profesionalnim trgovcima i njihovim kanalima distribucije. 

Pored toga što je suštinsko sredstvo za pozicioniranje proizvoda na međunarodnom tržištu svežih proizvoda, Fruit Attraction, međunarodni sajam industrije voća i povrća takođe je mesto za inovacije i predstavljanje novih tehnologija.

Učešće srpskih kompanija

Potpomognute organizacijom Privredne komore Srbije kao i Razvojne agencije Srbije, prvi put od osnivanja ove prestižne svetske smotre, učestvovalo je i 11 naših kompanija, koje su se zajedno pojavile na Nacionalnom štandu Srbije, među kojima se našao i “Frueko”. 

Kako je navedeno na sajtu Privredne komore Srbije, srpski privrednici su na nedavno navršenom madridskom okupljanju dogovorili izvozne poslove u vrednosti koja premašuje 5 miliona eura. Najveće interesovanje za srpske proizvode stiže iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Egipta, Španije, Francuske i Indije.

Još
novosti

This site is registered on wpml.org as a development site.