Sadnice

Frueko rasadnik je počeo proizvodnju sadnica 1995.godine. Uz primenu moderne tehnologije i kontrole kvaliteta, do sada su proizvedeni milioni sadnica jabuke i kruške.

Frueko Vam nudi garanciju kvaliteta sadnica, sa bezvirusnim i sertifikovanim sadnim materijalom, koje proizvodimo u najboljim uslovima. Ako želite da imate zdravo i plodonosno drvo jabuke ili kruške na svom posedu, kod nas ćete naći pravu sadnicu. Ako niste sigurni koja je prava sorta za Vas, pomoći ćemo Vam u odabiru.

Imamo dugogodišnju saradnju sa profesionalnim proizvođačima voća. Više od 60% našeg poslovanja okrenuto je inostranstvu. U mogućnosti smo da odgovorimo na zahteve kako manjih porizvođača, tako i velikih plantaža, kroz našu ponudu različitih sorti i visoko kvalitetnih sadnica.

Kontaktirajte nas u vezi sa informacijama o našem proizvodnom programu, te o načinu poručivanja i isporuke sadnica. Mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku sa ponudom sadnica i vidom saradnje koji Vama najbolje odgovara.

Frueko DOO se bavi proizvodnjom i prodajom najsavremenijih sorti jabuka i krušaka.

Sadnice jabuka

Jednogodišnje sadnice

Proizvodimo dva tipa sadnica jabuke: jednogodišnje i dvogodišnje sadnice. Sadnice jabuke su sađene na M9 T337 voćnim podlogama. M9 T337 je bezvirusni klon podloge M9. Sadnice prodajemo poznatim kupcima i ugovaramo prodaju unapred, stoga je neophodno rezervisati kupovinu sadnica na vreme i platiti avansno. Proizvodnja jednogodišnjih sadnica jabuka:

 • sadnice se kaleme zimi,
 • sadnja se odvija u martu mesecu,
 • navodnjavanje i svakodnevna prihrana sistemom kap po kap,
 • praćenje rasta sadnica u toku proizvodnje,
 • tretmani radi podsticanja grananja sadnica,
 • vezivanje sadnica za potporu radi dobijanja uspravnog stabla,
 • zaustavljanje rasta u septembru,
 • spremno za isporuku u decembru,
 • potpuni prinos jabuka se može očekivati u četvrtoj godini starosti voćnjaka.
 

Odabir pozicije terena i karakteristike zemljišta na kojima se sadi rasadnik su veoma značajni za uspešnu proizvodnju sadnica koje prodajemo širom Evrope i Rusije. Proizvodnja sadnica odvija se u zemljištu potpuno ispravnog mikrobiološkog i hemijskog sastava.

Nakon vađenja sadnica sa parcele pažljivo ih pakujemo kako ne bismo oštetili grane koje proizvodimo uz svu potrebnu prihranu, uložen ljudski trud i svakodnevnu posvećenost. Prilikom isporuke sadnica, u kamion može da se spakuje 10.000-13.000 sadnica u zavisnosti od sortimenta.

Dvogodišnje sadnice

Proizvodnja dvogodišnjih sadnica započinje kalemljenjem u zimskom periodu tokom prve godine proizvodnje. Sadnja se kao i kod jednogodišnjih sadnica odvija u martu. Sadnice se vade iz rasadnika tokom zime u drugoj godini proizvodnje. Sadnjom dvogodišnjih sadnica u voćnjaku pun prinos se može očekivati u četvrtoj godini proizvodnje. Dvogodišnje sadnice poseduju veću biljnu masu od jednogodišnjih te stoga u kamion tokom isporuke može stati oko 8.000 sadnica.

Sadnice krušaka

Frueko doo se bavi proizvodnjom dvogodišnjih sadnica krušaka. U mogućnosti smo da odgovorimo na sve zahteve kupaca po pitanju sortimenta krušaka. Sadnice krušaka proizvodimo na podlozi BA29, Adams i Sydo. Proizvodnja dvogodišnjih sadnica kruške teče kao i kod dvogodišnjih sadnica jabuke. Kalemimo ih tokom zime u prvoj godini proizvodnje, sadimo tokom proleća, a u drugoj godini proizvodnje tokom zime ih vadimo iz rasadnika i spremamo za isporuku. Kada govorimo o proizvodnji dvogodišnjih sadnica krušaka, nakon sadnje u voćnjaku pun rod možemo očekivati u četvrtoj ili petoj godini voćnjaka, u zavisnosti od tehnologije proizvodnje.

Sa više od 35 godina iskustva u proizvodnji krušaka, spremni smo da znanje podelimo sa našim kupcima sadnica. Zadovoljstvo nam je da svoje znanje u smislu odabira sortimenta, rasporeda sadnje i odgovorajuće tehnologije proizvodnje prenesemo na naše kupce i buduće proizvođače krušaka.

Jabuke

Kruške

Orasi

Ratarstvo

Kontaktirajte nas!

Računovodstvo i sedište preduzeća:

Proizvodnja, skladištenje i pakovanje:

Pošaljite nam poruku:

  This site is registered on wpml.org as a development site.