jabuke

Sorte jabuka u našoj ponudi

Jabuka Gala

Gala

Poreklom sa Novog Zelanda, bledo crvene boje, slatkog, veoma osvežavajućeg ukusa, sazreva krajem avgusta i početkom septembra.

Pročitaj više»
Jabuka Ajdared

Ajdared

Poreklom iz Amerike, visoko produktivna plantažna sorta, crvene boje, kiselkastog ukusa, sazreva u prvih deset dana oktobra.

Pročitaj više»

Poreklom iz Srednje Azije, jabuka je najrasprostranjenije voće na planeti. Poznato je oko osam hiljada vrsta jabuke, koje se uzgajaju na svim kontinentima. Neguju se ‘’stare sorte’’, ali se ukrštanjem stvaraju i nove, sve sa ciljem da budu sočnije, ukusnije, veće, slađe ili kiselije – kako se kome više dopada.

Jabuka je ‘’rođaka’’ ruže, u naučnim krugovima poznata kao ‘’Malus Domestica’’ iz porodice ‘’Rosacea’’. Simbol je zdravlja, plodnosti i blagostanja. Verujemo da je svakodnevno konzumiranje jabuke izuzetno dobro za zdravlje.

Nutritivna vrednost jabuke na 100 g je: proteini 0,03 g, ugljeni hidrati 13,8 g, šećeri 19 g, vlakna 4,4 g, masti 0,17 g. Energetska vrednost jabuke je 52 KCal.

Jabuka ima veoma povoljan uticaj na organizam. Sadrži antioksidante katehin i kvercetin, vitamin C, serotonin i mnoge druge blagotvorne materije. Zahvaljujući svom sastavu smanjuje rizik od dijabetesa, ubrzava metabolizam, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i poboljšava apetit.

Kruške

Orasi

Sadnice

Ratarstvo

Kontaktirajte nas!

Računovodstvo i sedište preduzeća:

Proizvodnja, skladištenje i pakovanje:

Pošaljite nam poruku:

    This site is registered on wpml.org as a development site.