Frueko na sajmu Fruit Logistica 2023.

Izlagači iz 86 zemalja i posetioci iz oblasti trgovine svake godine prisustvuju Fruit Logistica sajmu kako bi ostvarili svoj pun poslovni potencijal u međunarodnoj trgovini svežim proizvodima – i napisali sopstvenu priču o uspehu.

Fruit Logistica pokriva svaki pojedinačni sektor poslovanja sa svežim proizvodima i pruža potpunu sliku o inovacijama, proizvodima i uslugama u svakoj karici u međunarodnom lancu snabdevanja. Stoga nudi vrhunske mogućnosti umrežavanja i kontakta ključnim donosiocima odluka u svakom sektoru industrije.

Sajam Fruit Logistica je održan od 08. do 10. Februara u Berlinu. Posećenost je bila zna čajno veća od prošlogodišnje, a nastupilo je oko 2.600 izlagača iz preko 90 zemalja.

Srpski proizvođači na Fruit Logistica sajmu

Procenjuje se da je održano više od 100 sastanaka srpskih proizvođača voća i povrća sa potencijalnim partnerima iz inostranstva.

U organizaciji Razvoje agencije Vojvodine, ove godine u Berlinu su nastupile četiri srpske kompanije. U pitanju su kompanija Frueko (Novi Sad), Salad House (Futog), Panonia Walnut (Sombor) i Agrounija (Krčedin).

Takođe, nastupili su i rasadnik Bogdanović iz Temerina, zadruka Voćko iz Tavankuta, kao i dva poljoprivredna gazdinstva, Ostić iz Manđelosa i Sweet Blueberry iz Ratkova.

Velika posećenost sajma omogućila je srpskim privrednicima da obave mnoštvo sastanaka sa postojećim kao i potencijalnim klijentima. Postoji veliko interesovanje za srpsku jabuku, naročito sa Bliskog Istoka i iz Indije.

Još
novosti

This site is registered on wpml.org as a development site.