Ajdared ima svetlo crvenu kožu i blago kiselog je ukusa . Uveden u 1935 u američkoj državi Ajdaho kao proizvod koji je dobijen ukrštanjem dve sorte jabuka - Jonathan i Vagener jabukađa, koje su gajene u Penn Yan-u od 1791. godine.

Profil:

  • Plodovi su krupni do vrlo krupni
  • Slatko – kisela
  • Sočna, ima svetlo crvenu kožu i blago kiselog je ukusa
  • Bledo zeleno – žuto meso, ponekad osenčeno ružičastom bojom

Najbolja za upotrebu:

  • Odlična za soseve, kuvanje i pečenje pite
  • Dobra za jelo, salate i zamrzavanje

Specijalni saveti:

  • Od ajdareda se bravi prelepo obojeni sos od jabuke. Kuvati jabuke sa kožicom i procediti sos da biste dobili najlepšu ružičastu boju

Dostupnost:

  • Od Oktobra do Avgusta

ajdared-1