Sa tradicijom od preko 25 godina u voćarstvu i vinogradarstvu, FRUEKO DOO je jedan od lidera u proizvodnji voća u Srbiji i regionu. Svi naši voćnjaci podignuti su po najvišim svetskim standardima i integralnim konceptom voćarske proizvodnje koji podrazumeva upotrebu:

  • protivgradnih mreža
  • navodnjavanje kap po kap
  • izbor voćnih vrsta i sorti koje su tolerantne ili otporne na bolesti i štetočine
  • bezvirusni i sertifikovan sadni materijal
  • primenu integralnog koncepta hemijske zaštite, i druge mere


1988. godine želja i ideja za pokretanjem sopstvene voćarske proizvodnje realizovana je podizanjem prvih zasada breskve i vinograda na gazdinstvu porodice Lazić.

1996. godine podignuti su prvi zasadi jabuke na površini od 10 hektara, da bi 2001.godine površine pod jabukom bile udvostručene.

2006. godina predstavlja prekretnicu razvoju i poslovanju naše kompanije. Iste godine zasađeni su prvi voćnaci kruške i oraha na površini od 30 hektara. U veoma kratkom roku uspeli smo da izgradimo savremenu ULO hladnjaču kapaciteta 3.500 tona sa svom pratećom opremom za kalibriranje, sortiranje i pakovanje robe.

2007.  godine nastavljamo da uvećavamo površine pod jabukom u selu Kukujevci.

2011. godine osnovana je fima FRUEKO DOO koja do danas uspešno nastavlja da razvija i usavršava proizvodnju voća koju je nasledila od Poljoprivrednog gazdinstva P.S.P. Slobodan Lazić.

2014. godine nastavljamo da investiramo u proizvodnju jabuke i podižemo moderan voćnjak na izuzetnoj lokaciji u ataru sela Gibarac.


2016. godine podižemo novi voćnjak kajsija i oraha na površini od 14 hektara. Ova godina je značajna za našu kompaniju kao godina investicija u proizvodnju jer smo površine pod zasadom kruške uvećali za 70 hektara.