Jedna je od najboljih ranih krušaka koja sazreva krajem jula, oko 21 dan pre Viljamovke. Italijanska sorta koju je uzgojio selekcionar A. Morettini ukrštanjem sorti Coscia i Willliams 1956. godine. Srednje bujnog do bujnog je rasta. Rano počinje da rađa i to čini redovono i obilno. Lenticele su slabo uočljive i ne kvare izgled ploda. Boja dospelih plodova je vrlo lepa i privlačna. Izuzetnog je kvaliteta. U hladnjaći se može čuvati 7 do 8 nedelja.

Profil:

  • Plod je mali do srednje velik (100 g – 130 g – 160 g).
  • Kruškolikog je oblika. Kožica ploda je prilično tanka, krhka, glatka, suva i sjajna, osnovne svetlo zelene boje koja sazrevanjem prelazi u zelenkasto žutu s jarkim crvenilom na osunčanoj strani.
  • Slatkog je i sočnog, osvežavajućeg ukusa i vrlo prijatne arome.
  • Meso ploda je žućkasto – bele boje.

Najbolja za upotrebu:

  • Savršena je za jelo.

Dostupnost:

  • Od Avgusta do Septembra.

butira